וְאֵיךְ מוֹצְאִים אֶת הַהֶבְדֵּל שֶׁבֵּין לָקַחַת וּלְקַבֵּל?

נקודות לדיון ולהעמקה

תַּמְחוּי ובית תמחוי

הסבר מפורט על המושגים תמחוי ובית תמחוי תוכלו למצוא במושגים שביחידה.

בלשון חז"ל תמחוי הוא קערה גדולה המחולקת לתאים עבור תבשילים שונים. (בימינו – מעין מגשית). כבר חז"ל שאלו את המילה הכללית לשימוש המיוחד שנעשה בקערה (מגשית) לאיסוף וחלוקת אוכל לנזקקים וככינוי למגבית המצרכים הקהילתית. זה המובן שנמצא ביסוד השם המוּכָּר לנו גם היום, "בית תמחוי" – שהוא מעין מסעדה המשמשת למתן ארוחות בחינם (או במחיר מזערי), לנזקקים שאין ידם משגת או שאינם מסוגלים לבשל בעצמם.

הציגו בפני התלמידים את הכתבה "מאכילים ומכילים" מתוך עיתון מקומי בעיר באר שבע. הכתבה מציגה מסעדה מיוחדת, בית תמחוי, השייכת לעמותת "באר שובע", ומתארת את התנהלותה, העובדים שבה והנזקקים שבאים לסעוד.

קראו את הכתבה בקישור זה:  מאכילים ומכילים / באר שבע נט

"לא מעט אנשים בבאר-שבע חיים בשוליים ורעבים לפת לחם." עמותת 'באר שובע', המורכבת בעיקר ממתנדבים נמרצים וחדורי מוטיבציה, נועדה לשרת בדיוק אותם. תמורת 3 ₪ זוכה כל סועד לארוחה חמה ולאוזנם הקשבת של המתנדבים: "אנחנו לא שואלים שאלות ולא שופטים אף אחד, אלא רק מגישים אוכל באהבה".

לדיון:

  • מדוע הוקם בית התמחוי? מה לדעתכם מחזיק אותו?
  • מדוע, לדעתכם, הסועדים נדרשים לשלם 3 שקלים בעבור הארוחה ולא בחינם? ולמה לא במחיר גבוה יותר? מי מרוויח מכך, ומה הרווח?
  • האם אתם מכירים בית תמחוי בסביבתכם? ספרו עליו.

הגדרת העוני בישראל

מי נחשב לעני במדינת ישראל? כמה עניים יש בישראל? איך מתקבלת ההחלטה מי נחשב לעני? מה גורם לעוני? האם אפשר לפתור את הבעיה או שהיא כורח המציאות? הנה "כל התשובות" בשלוש דקות.

צפו בסרטון ודונו בשאלות:

עוני בישראל
לרשימה
קריטריון זה מתייחס ל:
רמת הביצוע
שדה חובה
1234
לפתיחת
המחוון